Учасники Євробачення TVORCHI дали інтерв’ю про конкурс, війну та Україну

Учасники Євробачення TVORCHI дали інтерв’ю про конкурс, війну та Україну

Натовп із 600 осіб, що наповнився нічним клубом у Львові, танцював під TVORCHI — нігерійсько-український поп-дует, який представлятиме Україну на Євробаченні 2023, що проходитиме у Ліверпулі. За лаштунками дует каже, що вторгнення Росії «завжди в голові», коли вони виходять на сцену. Про це розповідає ВВС.

Андрій та Джеффрі перемогли в голосуванні на відборі Євробачення країни минулого року. Пара описує Heart of Steel, яку Андрій написав, коли минулого року українські захисники потрапили в облогу металургійного заводу «Азовсталь» у Маріуполі, як пісню «сили, впевненості та відповідальності».

«Для нас важливо, щоб наша країна змогла перемогти окупантів, які прийшли на нашу землю. І якщо ми виграємо „Євробачення“, ми б це теж оцінили», — каже Андрій.

TVORCHI зізнаються, що часом готуватися до Євробачення було складно. Їхні репетиції та примірки іноді переривали сирени повітряної тривоги.

«Ми йдемо в укриття, а потім йдемо далі, як і всі українці», — каже Андрій.

Історія TVORCHI починається в Тернополі в 2016 році. Джеффрі, який за три роки до того приїхав в Україну з Нігерії, переїхав до міста, щоб вчитись на фармацевта. Андрій записався на той самий курс, і коли побачив, що Джеффрі проходить повз нього на вулиці, він зупинив його, оскільки хотів знайти когось, щоб практикувати англійську. Джеффрі був здивований запитанням. Але він погодився, бо не мав друзів, з якими б займався українською.

З 2018 року вони випустили чотири студійні альбоми і навіть спробували себе на національному відборі Євробачення кілька років тому. Коли минулого року Росія почала повномасштабне вторгнення, Джеффрі вирішив залишитися в Україні, головним чином через його музику з Андрієм. Тепер саме музика дуету змушує їх покинути країну до Ліверпуля.

Дует каже, що вони повернуться — в ідеалі зі скляним кубком Євробачення у своєму багажі.