Лідер гурту U2 намалював портрет Зеленського для обкладинки The Atlantic

Лідер гурту U2 намалював портрет Зеленського для обкладинки The Atlantic

Майбутнє демократії в усьому світі частково залежить від того, чи зможе українська армія досягти повної перемоги, пише Art Dependence. Видання розповідає про творчий підхід до обкладинки журналу The Atlantic із зображенням українського лідера.

У новій статті з ілюстрацією на обкладинці, опублікованій з прифронтового Херсона, офісу президента Володимира Зеленського та інших міст і військових баз по всій Україні, співробітниця The Atlantic Енн Епплбаум і головний редактор Джеффрі Голдберг пишуть, що зараз настав час для Сполучених Штатів і Західного світу допомогти Україні почати контрнаступ, повернути Крим і перемогти у війні.

Червневу обкладинку The Atlantic проілюстрував вокаліст гурту U2 Боно, який намалював портрет Зеленського та включив цитату українського президента: «Вибір — між свободою та страхом».

У примітці редактора Голдберг розповів — дізнавшись, що Боно має хобі переробляти та переосмислювати обкладинки The Atlantic, він запросив співака та письменника створити оригінал.

«Зеленський, людина, якою ми обидва захоплюємося, був природною темою для його першого візиту. Як і Енн, Боно стурбований питаннями свободи та гідності, і, працюючи з Олівером Мандеєм, нашим асоційованим креативним директором, він створив приголомшливу обкладинку, яка відображає рішучість президента України під час війни», — зазначив Голдберг.