У Нідерландах затримали водія з українськими «правами» на ім’я Бориса Джонсона

У Нідерландах затримали водія з українськими «правами» на ім’я Бориса Джонсона

Нідерландська поліція, яка заарештувала чоловіка у зв’язку з інцидентом за кермом у нетверезому стані, з подивом виявила, що в його водійських правах було ім’я Борис Джонсон, пише The Guardian. А самі права оформлені українською мовою.

Підроблені українські водійські права з фото колишнього прем’єр-міністра Великобританії та правильною датою народження нібито були видані у 2019 році та дійсні до кінця 3000 року. Подивитися фото можна у Twitter.

Представник поліції Тійс Дамстра сказав, що поліцейські розслідували інцидент, який стався невдовзі після півночі в неділю, коли автомобіль врізався в стовп біля мосту Емма в північному місті Гронінген. Машину покинули, але поліції пізніше повідомили, що водій стояв на мосту.

«Людина не змогла назвати себе та відмовилася проходити алкотестер», — сказав Дамстра в понеділок. 35-річного чоловіка з невеликого містечка Зюйдхорн, що на захід від Гронінгена, заарештували, а поліція обшукала автомобіль.

«Наскільки мені відомо, справжнього Бориса Джонсона в той час не було в Нідерландах», — додав Дамстра.

Поліція не зазначила, де саме виготовили підроблений документ, але у Twitter писали, що такі водійські права можна легко купити в сувенірних магазинах в Україні, що можна побачити на ілюстрації до цієї новини (фото зроблено на ринку у Львові).