«Я не підтримую те, що зробила ваша країна»: спікер Маккарті різко відповів журналісту з РФ. Відео

«Я не підтримую те, що зробила ваша країна»: спікер Маккарті різко відповів журналісту з РФ. Відео

Спікер Палати представників Кевін Маккарті в понеділок заявив, що Росія повинна піти з України, розкритикувавши вбивство дітей Росією та дистанціювавшись від деяких членів його Республіканської партії, які виступають проти додаткової допомоги США Україні, пише PBS.

В Ізраїлі під час своєї першої закордонної поїздки в якості спікера Маккарті рішуче наголосив на підтримці України та відкинув припущення, що він не підтримує надсилання військової та фінансової допомоги Києву.

«Я голосую за допомогу Україні. Я підтримую допомогу Україні», — сказав Маккарті, відповідаючи на запитання російського журналіста, який піставив це під сумнів.

«Я не підтримую те, що ваша країна зробила з Україною, я також не підтримую ваше вбивство дітей», — сказав Маккарті російському репортеру, додавши: «Ви повинні піти».

«Ми продовжуватимемо підтримувати [Україну], тому що решта світу бачить це таким, яким воно є», — додав він.

Конгрес незабаром знову зіткнеться з проханням надіслати велику допомогу Україні. Маккарті потрібно буде орієнтуватися в політиці республіканців під час дебатів, особливо з боку прихильного до Трампа крила, яке виступило проти витрат США для протидії агресії Росії в Україні.

На початку терміну своєї посади Маккарті заявляв, що для України не буде «чистого чека», але з тих пір він наполягав, що як спікер підтримуватиме зусилля США проти Росії, навіть якщо працює над забезпеченням контролю за грошима американських платників податків за кордоном.

Колишня спікерка від Демократичної партії Ненсі Пелосі нещодавно згадала свою власну історичну поїздку до Києва минулого року, коли почалася повномасштабна війна, і сказала, що Україна та демократія «повинні перемогти».