Міністерство цифрової трансформації проведе «Суперкубок» для FPV-дронів

Міністерство цифрової трансформації проведе «Суперкубок» для FPV-дронів

У зв’язку з тим, що дрони для знімання відео від першої особи (FPV) набувають все більшої ролі на полі бою, Міністерство цифрової трансформації України проводить захід під назвою «The Drone Army FPV Super Bowl», щоб сприяти внутрішньому розвитку цієї зброї. Про це повідомляє The Drive.

Мета заходу, який відбудеться 1 червня, «показати можливості українських безпілотників FPV Силам безпеки і оборони для подальшого контрактування», повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі у вівторок.

«Ми проводимо конкурс виробників безпілотників FPV для посилення Збройних сил України», — сказав Федеров.

Змагання проходитимуть у кілька етапів, зазначив Федоров, серед яких ураження рухомих і статичних мішеней, подолання смуги перешкод тощо.

«За учасниками будуть спостерігати представники Міноборони та різних родів військ», — сказав Федеров.

Безпілотники FPV, що походять від гоночних дронів, керуються оператором у гарнітурі, який може наводити зброю на певну ціль. «Це майбутнє, — сказав Федоров, — вони сьогодні успішно працюють на передовій». Такі дрони вражали танки, вантажівки, війська в окопах та інші безпілотники.

«Мінцифри системно працює над розвитком оборонних технологій і стимулюванням вітчизняних виробників БПЛА, — сказав міністр. — Тож якщо у вас є круті продукти і ви хочете підсилити армію дронів своїми „птахами“ — реєструйтеся».

Безпілотники FPV є конкурентною перевагою на полі бою. Вони наздоганяють і знищують практично будь-яку ціль. А головне — рятують життя наших бійців, які бачать кожен крок ворога.