Англійська стане мовою міжнародного спілкування в Україні

Англійська стане мовою міжнародного спілкування в Україні

Український уряд готує законопроєкт, який закріпить англійську мову як мову міжнаціонального спілкування, а також розробляє рішення, які зроблять вивчення англійської доступнішим для всіх, пише Ukrinform.

Про це у Telegram повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Україна відкрита для світу. Разом з інтеграцією України в ЄС ми посилюємо співпрацю з міжнародним співтовариством. Водночас зростає потреба в людях зі знанням англійської мови. Вивчення її має стати доступнішим для українців», — написав Шмигаль.

Прем’єр-міністр зазначив, що провів нараду з цього питання за участю Міністерства цифрової трансформації та Міністерства культури.

«Ми готуємо законопроєкт, який, зокрема, закріпить англійську мову як мову міжнародного спілкування. Водночас ми розробляємо рішення, які зроблять вивчення англійської мови доступнішим для всіх», — підкреслив прем’єр-міністр.

Він додав, що після Перемоги розпочнеться масштабний проект відновлення України.

«Ми очікуємо, що сюди приїде низка іноземних компаній та інвесторів, щоб розвивати свій бізнес і створювати робочі місця. Англійська мова дає широкий доступ до знань, ринку праці, інформаційних і культурних продуктів, вищу заробітну плату. Ці переваги мають отримувати і українці, що допоможе утвердити Україну як регіонального лідера», — сказав Шмигаль.

Нещодавні дослідження показали, що майже 90% українців вважають англійську мовою обов’язковою.