Олена Зеленська вперше прибула з офіційним візитом до Ізраїлю

Олена Зеленська вперше прибула з офіційним візитом до Ізраїлю

Перша леді України Олена Зеленська у понеділок у Тель-Авіві зустрілася з президентом Іцхаком Герцогом і його дружиною Міхаль, розпочавши свій перший візит до Ізраїлю, пише Times of Israel.

Зеленська зустрічається зі світовими лідерами, щоб обговорити гуманітарну підтримку України та підкреслити страждання українських мирних жителів після повномасштабного вторгнення російських військ у лютому минулого року. Перші леді двох країн зосередилися на «гуманітарних питаннях, з акцентом на посттравматичному лікуванні дітей та підлітків».

Іцхак Герцог також був присутній на зустрічі, щоб зробити «жест до спільних зусиль, спрямованих на полегшення страждань дітей під час війни, і всієї гуманітарної діяльності».

Також запланована зустріч Зеленської з українськими військовими, які проходять реабілітацію в Ізраїлі. Поранені військові почали прибувати на лікування до Ізраїлю у вересні минулого року, наразі додому повернулися одинадцять з них.

Пізніше в понеділок Зеленська та Герцог відвідали дитячу лікарню в Тель-Авіві та провели професійну дискусію з Ізраїльською коаліцією з травм та Ізраїльським центром травм та стійкості, які обидва лікують дітей, травмованих війною та тероризмом. На форумі також були присутні представники Європейського Союзу (ЄС) та МЗС Ізраїлю.

У липні 2022 року Зеленська зустрілася в Білому домі з президентом США Джо Байденом і першою леді Джилл Байден, а також виступила на спільному засіданні Конгресу США. Вона також відвідала Лондон, Сеул, Париж та Абу-Дабі, серед інших столиць, щоб зустрітися з іншими першими леді та наполягати на збільшенні допомоги українцям, особливо дітям.