Платформа з українською музикою бере участь у святковому параді в столиці США

Платформа з українською музикою бере участь у святковому параді в столиці США

Цього року українська платформа рухатиметься парадом до Дня незалежності США. На платформі увесь час буде лунати трек «Доброго вечора, ми з України» гурту PROBASS ∆ HARDI. Її лідер розповів про враження від США та очікування від участі в параді у столиці Сполучених Штатів. Інтерв’ю у нього взяв «Голос Америки».

«Ми вперше в Сполучених Штатах, вперше з туром. І відразу представляти Україну в такому проекті це дуже потужно і дуже відповідально», — розповів Артем Ткаченко, лідер гурту.

Як він пояснив, гурт підготував музичну програму та прагнутиме представити її так, щоб сподобалося усім слухачам.

«Ми вирішили, що в нас буде такий челендж і увесь цей час, як буде рухатися ця платформа, ми будемо грати тільки трек „Доброго вечора, ми з України“. Дві години буде грати фактично один і той самий трек, тільки ми будемо його трішки урізноманітнювати партіями. Але це буде такий рекорд у нас», — зазначив музикант.

На запитання про те, чи знають цю пісню, Ткаченко відповів:

«Знають, знають! Це український трек, українські мотиви, але [американцям] дуже подобається, правда. До нас багато людей підходять, і кажуть, щоб українці переклали емоції, їм подобається і саунд і те, що є етно. Може не все розуміють, але їм українці перекладають, тому всі знають».

«Це дуже важливо, тому що ми маємо показувати, що українці є, ми всюди, і всі мають знати, що відбувається в нашій країні, тому що у нас війна. Наш ворог сильний і нам треба допомагати, бо ми самі не вивеземо», — додав музикант.

Послухати оригінал пісні можна за посиланням на YouTube.