«Для нас честь бути союзником»: Україна вітає США з Днем незалежності. Відео

«Для нас честь бути союзником»: Україна вітає США з Днем незалежності. Відео

Президент Володимир Зеленський привітав Сполучені Штати Америки з Днем Незалежності та наголосив, що США завжди можуть розраховувати на Україну як на союзника в коаліції вільних і хоробрих, пише Ukrinform.

Президент України опублікував у своїх акаунтах у соцмережах відеозвернення до американського народу з нагоди національного свята.

«Я вітаю вас із найкращим днем, яким життя може нагородити будь-яку націю, що повстала заради свободи, — вітаю вас із Днем незалежності! Лише сміливі здобувають незалежність, і лише найкращі зі сміливих здатні передавати свободу від покоління до покоління.

Уже майже два з половиною століття Америка — це земля вільних і дім сміливих, який приваблює людей з усього світу, котрі шукають більшого й прагнуть вищого. І хоч не буває шляху без помилок, Америка давала й дає потужну мрію, що там, де зараз панує темрява безправʼя, колись засяє свобода. Бути союзником такої мрії, такої сміливості й такої свободи — це честь для нас», — зазначив президент.

Він підкреслив, що українська хоробрість опановує американську зброю та забезпечує демократію, яку ми однаково цінуємо. Президент додав, що українська волелюбність за підтримки США запалила нове потужне полум’я свободи в Європі.

«Світ бачить зараз максимально чітко: хто з Україною — той за свободу. А після нашої перемоги світ переконається знову: хто цінує свободу — той завжди перемагає. Щасливого 4 липня, Америко! І, будь ласка, пам’ятай, що в коаліції вільних і сміливих ти можеш завжди розраховувати на Україну-союзника», — додав Зеленський.

До привітань Президента доєднались декілька посадовців, в тому числі пані посол України в США, Оксана Маркарова:

«Привітання нашому стратегічному другу номер 1 з найважливішим святом для кожної країни, яка цінує свободу. Хоч між нашими країнами 9 тисяч кілометрів і океан, наші народи об’єднані духом незалежності, підприємництва, любові до свободи і готовності за неї боротися. Дякуємо за підтримку, дорогі друзі. Зі святом незалежності. God bless America! Разом — До Перемоги!», написала пані посол у Facebook.

«З 4 липня всіх наших американських друзів! Ми вдячні Сполученим Штатам за тверду підтримку України. Разом ми доводимо, що за незалежність і свободу варто боротися», — приєдналися у Міністерстві закордонних справ України.

Підготував теплі слова і Головнокомандуючий Збройними силами України.

«Я вдячний усім американцям, уряду США, керівництву збройних сил США та генералу Міллі за тісну співпрацю. Я бажаю народу Сполучених Штатів миру, добробуту та процвітання. Боже, благослови Америку! Боже, благослови нашу армію! Слава Україні!», — написав генерал Залужний.

Американців також привітав командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук:

«Від усього персоналу українських Повітряних Сил маю честь привітати американський народ із цією найважливішою датою в історії Сполучених Штатів Америки! Сьогодні український народ сплачує високу ціну за свою Незалежність у боротьбі з кривавим тоталітарним режимом! Саме у ці години йдуть запеклі бої по всій лінії фронту. І у небі, і на землі! Я дякую народу та Уряду Сполучених Штатів Америки за підтримку України у цей важкий і доленосний для всього світу час.»

Промовисто привітав і подякував США за підтримку Міністр оборони України, Олексій Резніков.

«Кожен новий пакет безпекової допомоги від США для України — це інвестиція в мир і безпеку не лише нашої держави, а й усього демократичного світу.

Дякую особисто моєму колезі й великому другові Ллойду Остіну, Уряду США та всьому американському народу за солідарність, непохитну підтримку і допомогу. Ми щиро радіємо та розділяємо усі емоції Дня народження держави США. Переконаний, наші дружні відносини й надалі успішно розвиватимуться. Миру, процвітання та успіхів вашій державі! З Днем незалежності, США! Happy Independence Day, USA!»