Українські військові привітали США з Днем незалежності написами на ракетах. Фото

Українські військові привітали США з Днем незалежності написами на ракетах. Фото

Військово-повітряні сили України відзначили День незалежності США, написавши повідомлення на бомбах і протирадіаційних ракетах, пише Forces.

Українські військові опублікували фотографії високоточних бомб JDAM-ER з повідомленнями «Дякуємо за підтримку», «Слава Україні та Боже, благослови Америку» та «Разом за мир і перемогу» англійською мовою.

Joint Direct Attack Munition (JDAM) перетворює некеровані бомби на високоточні ракети. Вони вбудовані в українські винищувачі МіГ-29 і після випуску з літака автономно слідують за визначеними координатами цілі.

Повідомлення також були написані на ракетах Harm — тактичних ракетах класу «повітря-поверхня», призначених для пошуку та знищення оснащених РЛС систем ППО противника.

Командувач Військово-повітряних сил України Микола Олещук оприлюднив фото та зазначив, що від імені Збройних сил України має «честь привітати американський народ із цією найважливішою датою в історії Сполучених Штатів Америки».

Фото: Telegram/MykolaOleshchuk/

«Я дякую народу та Уряду Сполучених Штатів Америки за підтримку України у цей важкий і доленосний для всього світу час, — сказав він. — Наші воїни успішно використовують американське озброєння, аби захистити український народ від повітряного терору росії, наші пілоти щодня завдають ударів з повітря».