Четвертого липня «Батьківщину-Мати» в Києві підсвітили кольорами прапора США. Відео

Четвертого липня «Батьківщину-Мати» в Києві підсвітили кольорами прапора США. Відео

У Києві ввечері 4 липня з нагоди 247-річчя підписання Сполученими Штатами Америки Декларації Незалежності від Об’єднаного Королівства Великої Британії монумент «Батьківщина-Мати» підсвітили кольорами українського та американського прапорів.

Відео цієї події опублікував керівник Офісу Президента, Андрій Єрмак. Його також розмістили у Youtube-каналі Факти ICTV:

У Національному музеї історії України у Другій світовій війні привітали США зі святом:

«Вітаємо весь американський народ та особисто Надзвичайного і Повноважного Посла Сполучених Штатів Америки в Україні Бріджит Брінк — справжнього друга нашого Музею. Прикметно, що в цей святковий день вона завітала до нас і стала учасницею відкриття експозиції, присвяченої партнерству двох держав.

Про подробиці виставкового проєкту ми розповімо згодом, а зараз пропонуємо побачити, як відбувалася наймасштабніша візуалізація американського прапора в Україні. Зі святом, Америко!»

Музей має добру традицію підсвічування монументу кольорами українського прапора з 2014 року.

«Батьківщина-Мати» — монументальна скульптура в Києві. Розташована на високому правому березі річки Дніпро, на території Національного музею історії України у Другій світовій війні. Відкрита у 1981 році. Є найвищою монументальною скульптурою в Європі.

Автор монумента — народний художник СРСР скульптор Василь Бородай.