Новий додаток Threads, що конкурує з Twitter, вже блокує дописи про війну в Україні

Новий додаток Threads, що конкурує з Twitter, вже блокує дописи про війну в Україні

Додаток став доступним у середу ввечері для користувачів у більш ніж 100 країнах, включаючи США, Велику Британію, Австралію, Канаду та Японію, пише ABC News.

Незважаючи на деякі перші збої, 30 мільйонів людей зареєструвалися до полудня в четвер, заявив генеральний директор Meta Марк Цукерберг у Threads.

Threads, який, за словами Meta, надає «новий окремий простір для оновлень у режимі реального часу та публічних обговорень», з’являється в той час, коли багато хто шукає альтернативи Twitter, щоб уникнути різкого нагляду Ілона Маска за платформою з моменту придбання її минулого року за 44 мільярди доларів.

Але нова програма Meta також викликала занепокоєння щодо конфіденційності даних і, зокрема, недоступна в Європейському Союзі.

Відповідно до Meta, Threads використовуватиме ті ж заходи безпеки, які застосовуються в Instagram, включаючи дотримання правил спільноти Instagram і надання інструментів для контролю того, хто може згадувати або відповідати користувачам.

Цукерберг презентував Threads як «дружнього» конкурента Twitter. Однак до українців мережа виявилася не дуже то й дружньою, зазначає Obozrevatel. Вже з’явилася інформація про те, що платформа блокує облікові записи щодо російської агресії та повномасштабного вторгнення. Тож надія на те, що хоча б одна соцмережа показуватиме воєнну правду, не справдилася — шкода.

Сергій Стерненко, громадський діяч, блогер та волонтер, опублікував пост про те, що Threads видалив його допис про війну. Формулювання стандартне: «Ми видалили ваші матеріали, оскільки вони порушували наші правила спільноти (мова ворожнечі або ворожі символи)».