Анна Нетребко подала до суду на оперу Нью-Йорка за звільнення через підтримку Путіна

Анна Нетребко подала до суду на оперу Нью-Йорка за звільнення через підтримку Путіна

Російська оперна співачка Анна Нетребко подала до суду на нью-йоркську Metropolitan Opera після того, як з нею припинили співпрацю після повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Про це пише BBC.

Всесвітньо відома сопрано подала до суду на оперний театр і його керівника на суму 360 000 доларів відшкодування. Позов Нетребко — як проти Met Opera, так і проти її менеджера Пітера Гелба — був поданий до окружного суду США на Манхеттені в п’ятницю. Вона звинувачує Met в наклепі, порушенні контракту і вимагає сотні тисяч доларів відшкодування збитків за втрачений виступ і плату за репетиції.

У її позові йдеться, що Met і Гелб «зашкодили стосункам Нетребко серед глядачів, у тому числі заохочуючи протести проти її виступів», і що її критика війни втратила її контракти з російськими театральними компаніями. У своїй заяві представники Met сказали: «Позов пані Нетребко не має підстав».

Нетребко, яка також має австрійське громадянство, раніше висловлювала підтримку Путіну. У 2014 році вона пожертвувала гроші на театр в тимчасово окупованому Росією Донецьку на сході України, і з’явилась на фото, тримаючи «прапор» «Новоросії». Після того, як Росія повномасштабно вторглася в Україну в лютому 2022 року, її закликали виступити проти Путіна та війни.

Врешті-решт вона погодилася на вимоги засудити війну, але не засудила російського президента, і опера Met відмовилась від усіх майбутніх виступів Нетребко.

Вона також повинна виступити в Празі в жовтні, але минулого місяця віце-мер міста закликав концертний зал скасувати шоу. Їржі Поспішіл повідомив, що зустрічався з українськими офіційними особами та сказав, що Нетребко входить до списку санкцій України. Продюсер, який організував захід, аргументує, що Нетребко засудила війну.