В Україні затримали жінку за ймовірну змову з метою нападу на Зеленського

В Україні затримали жінку за ймовірну змову з метою нападу на Зеленського

Служба безпеки України (СБУ) затримала жінку, яку звинувачують у сприянні росіянам в організації нападу на президента Володимира Зеленського під час візиту до постраждалої від повені Миколаївщини. Про це пише Al Jazeera.

СБУ в понеділок повідомила, що затримана збирала оперативну інформацію, щоб дізнатися маршрут Зеленського перед поїздкою до Миколаєва. Було опубліковано розмите зображення жінки, яку затримують службовці в масках на кухні, а також кілька телефонних повідомлень і рукописних нотаток про військову діяльність.

Зеленський відвідав Миколаїв у червні після того, як місто постраждало від повені, спричиненої проривом Каховської дамби, і в липні після обстрілу. В СБУ заявили, що Україна завчасно знала про змову та вжила додаткових заходів безпеки під час візиту Зеленського.

Стверджується, що підозрювана допомагала Росії готувати «масований авіаудар по Миколаївській області». Вона нібито шукала дані про розташування систем радіоелектронної боротьби та складів з боєприпасами.

Жінку спіймали «на гарячому», коли вона намагалася передати російським спецслужбам дані розвідки. Зазначається, що жінка проживала в місті Очаків, що на Миколаївщині, і раніше працювала в магазині на військовій базі.

Вона нібито фотографувала місця та намагалася отримати інформацію від особистих контактів у цьому районі. Її можуть звинуватити в поширенні інформації про переміщення зброї та військ. Якщо її визнають винною, їй загрожує до 12 років позбавлення волі.