Росіяни радіють у соцмережах загибелі 6-річної Софії від авіаудару по Чернігову

Росіяни радіють у соцмережах загибелі 6-річної Софії від авіаудару по Чернігову

У російських соцмережах з’явилися десятки тисяч реакцій «посмішок» щодо меморіалу українській дитині, яка загинула під час російського авіаудару на вихідних. Шестирічна Софія була серед семи загиблих і 144 поранених під час удару в Чернігові, пише Business Insider.

У неділю Міністерство оборони України опублікувало зображення меморіалу маленькій дівчинці, освітленого лише свічкою та оточеного квітами. Однак у російських соцмережах поширилося інше зображення того самого меморіалу з іншою реакцією.

Публікація в російському Telegram-акаунті, яку вперше висвітлив на X аналітик з безпеки Джиммі Раштон, містить зображення разом із підписом: «Чернігів. Продаються дитячі черевички. Ніколи не ношені». Це відсилання до короткого оповідання, яке приписують Ернесту Хемінгуею і яке має на меті передати трагедію лише шістьма словами.

Але публікацію сприйняли як жахливий жарт, оскільки на скріншоті Раштона, опублікованому в неділю, було понад 45 000 реакцій «посмішок». Станом на понеділок у дописі було 64 400 таких емодзі, а також значно менша кількість негативних реакцій. Пост переглянули близько 127 000 разів, що свідчить про те, що близько половини глядачів відповіли посмішками.

Чернігівський міський голова Олександр Ломако розповів BBC, що на місці удару — у театрі — проходила виставка дронів. За словами генпрокурора України Юрія Бєлоусова, театр був уражений балістичною ракетою «Іскандер-М», яку було підірвано з повітря для максимального ушкодження.

Під час вибуху люди виходили зі служби в день Яблучного Спасу в українському православному календарі, повідомив у суботу міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.