Залужний – американцям: українська армія на порозі прориву

Залужний – американцям: українська армія на порозі прориву

Американські та українські посадовці тижнями вели інтенсивну залаштункову дискусію щодо стратегії та тактики контрнаступу України, повідомляє Ukrinform з посиланням на The Wall Street Journal.

«Американські військові закликають українців повернутися до загальновійськової підготовки, яку вони пройшли на базах союзників у Європі, зосередивши свої сили, щоб спробувати прорвати оборону Росії та просунутись до Азовського моря», — йдеться у статті WSJ.

Американська порада базується на розрахунках, що сплеск техніки, який США направили в Україну, достатній для цього наступу і навряд чи повториться на такому ж рівні у 2024 році.

Однак, за словами офіційних осіб США, для України ще не пізно досягти успіхів.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив у відповідь представникам США, що українська армія перебуває на порозі прориву.

Проте глибокі розбіжності щодо стратегії залишаються. Протягом останніх кількох тижнів США закликали українців зосередити свої сили в районі на північ від Токмака, щоб прорвати першу лінію російської оборони, яку загалом визнають найважчою для прориву, і не витрачати зусиль на Бахмутському напрямку.

Як зазначається, останніми тижнями Київ вніс деякі корективи у військові плани.