Україна розробила власну далекобійну зброю – вражає цілі на відстані до 700 км

Україна розробила власну далекобійну зброю – вражає цілі на відстані до 700 км

Президент України Володимир Зеленський оголосив у четвер, що його країна розробила далекобійну зброю, яка може вражати цілі на відстані до 700 км, пише The Hill.

Як вважає видання, ця заява сигналізує про потенційну відповідальність за удар по російському аеродрому в Пскові, що поблизу Естонії, в середу.

Загалом удари в середу завдали по цілям у шести областях — у чотирьох областях на півдні Росії, а також по Москві та аеродрому Пскова. Псков знаходиться приблизно в 700 кілометрах від українського кордону. Росія заявляє, що відповідальність за напади несе Україна, а сама країна не взяла на себе відповідальності.

Чотири військово-транспортні літаки були знищені під час удару по Пскову, повідомляють російські ЗМІ. За інформацією тих самих ЗМІ, під час інших ударів у середу руйнувань і постраждалих не було.

Удари сталися в той момент, коли українські військові, як повідомляється, прорвали російські позиції на південному заході країни, що стало одним із перших великих успіхів у контрнаступі наприкінці літа.

Російські військові блогери заявили, що прорив може призвести до того, що українські військові переріжуть російські лінії постачання в регіоні, якщо наступ триватиме.

Видання зазначає, що нібито повільний прогрес контрнаступу стурбував західних союзників, які покладали великі надії на українську армію, навантажену технікою від союзників. Але Україна постійно повторює на вищому рівні, що контрнаступ — це не видовище для світової публіки і не кіно, а складний та небезпечний процес, якій триватиме у тому порядку та з тією швидкістю, яку вважають прийнятною командувачі.