Чоловік з Каліфорнії ненавмисно порушив кордон України на Одещині

Чоловік з Каліфорнії ненавмисно порушив кордон України на Одещині

Біля міста Рені, яке розташоване на кордоні України з Румунією на берегах річки Дністер, сталася подія, яка зацікавила правоохоронні органи та громадськість, повідомляє Telegram-канал Міністерства внутрішніх справ України.

Співробітники Державної прикордонної служби України нещодавно здійснили несподіване затримання — 61-річного громадянина США, мешканця Каліфорнії, який, вирушивши у подорож на каяку, ненавмисно порушив Державний кордон України.

Офіційний Telegram-канал Міністерства внутрішніх справ України розповідає, що пригода цього американця розпочалася далеко від України — в Німеччині. Там чоловік вирушив у подорож природними водними шляхами 57 днів тому. Він періодично зашвартовувався до берегів різних європейських країн, прагнучи дістати незабутні враження та відчути дух пригоди.

Але подорож закінчилася зовсім не так, як планував американець. Випадково порушивши кордон, він зашвартувався недалеко від українського узбережжя, на території, де вже чекали прикордонники. Вони, виконуючи свої обов’язки, оформили на нього протокол про адміністративне порушення, згідно з чинним законодавством.

Подія викликала певний інтерес в громадськості та стала обговорюваною як приклад того, як несподівано може складатися доля тих, хто вирушає у далекі мандрівки.

Згідно із офіційними повідомленнями МВС України, іноземця планують передати румунській стороні в рамках порядку реадмісії.