Зеленський привітав педагогів та учнів в Україні й за кордоном з Днем знань

Зеленський привітав педагогів та учнів в Україні й за кордоном з Днем знань

Першого вересня, у День знань, президент України Володимир Зеленський поспілкувався з українськими учнями та педагогами в режимі відеоконференції та привітав їх з початком навчального року. Про це йдеться на його офіційному сайті.

До онлайн-спілкування з Гарантом приєднались майже 40 навчальних закладів з 23 областей України, а також з-за кордону. Як повідомляє офіційний онлайн-портал президента України, «зокрема, це школи з прифронтових областей, навчальні заклади, які прийняли учнів-переселенців, школа з міста Бахмута, яка працює у надзвичайному дистанційному форматі, заклади у Стамбулі, Вільнюсі, Варшаві, Мюнхені, де навчаються українські діти». Володимир Зеленський зазначив, що під час повномасштабної війни школи функціонують у різних умовах, і 1 вересня в усіх різне.

«Колись це було настільки звично, що навіть і думки такої не було, щоб якось це особливо цінувати. Зараз ми всі це розуміємо. Майже мільйон українських дітей усе ще навчатимуться онлайн. Ще майже мільйон — у змішаному форматі. Більшість — в Україні. Але ми не забуваємо жодної української дитини, жодного хлопця, жодної дівчини, хоч би де ви були зараз та хоч би яким було ваше 1 вересня сьогодні. Всі ми — українці», — сказав президент.

Глава держави подякував педагогам і керівникам освітніх закладів у прифронтових регіонах, які роблять велику героїчну справу, а також сміливим дітям, які в цих школах навчаються, та їх батькам.

Президент України висловив переконання, що українська освіта обов’язково має бути сучасною та складати гідну конкуренцію освіті західних країн.

«Сьогодні не секрет, що коли наші сім’ї поїхали за кордон і українські діти пішли до шкіл, то всі відзначають наших дітей. Усі вчителі в різних школах світу справді наголошують, що рівень знань, освіти наших дітей не нижчий, а навіть у деяких країнах вищий, ніж у діточок з інших країн. Кмітливі діти, навчаються, багато знають, уміють дуже швидко мислити. Вивчають мови і за два-три місяці розмовляють мовою тієї країни, де зараз перебувають», — зазначив він.

Водночас Президент акцентував, що Україна чекає на повернення всіх наших сімей і дітей. Президент побажав українським учням, щоб навчальний рік був попри все безпечним та успішним, та сказав, що держава робитиме все можливе, щоб якомога швидце повернути максимальну безпеку в усі куточки України.