Пенс розкритикував Байдена за темпи допомоги України та пояснення її доцільності

Пенс розкритикував Байдена за темпи допомоги України та пояснення її доцільності

Кандидат у президенти від Республіканської партії та колишній віцепрезидент Майк Пенс у неділю розкритикував президента Байдена за «жахливу роботу» з пояснення інтересів США в Україні, пише The Hill.

Пенс сказав, що він погоджується з думкою конгресмена Марка Елфорда, який закликав Байдена бути більш прозорим щодо того, чому США зацікавлені в надсиланні більше ресурсів в Україну. Це сталося після того, як республіканці в Конгресі поставили під сумнів, чи варто надавати більше допомоги Україні.

«Я хочу погодитися з конгресменом Елфордом. Я вважаю, що президент Джо Байден зробив жахливу роботу, пояснюючи, у чому полягає наш природний інтерес в Україні, — сказав Пенс. — Він виголошує багато прозорих промов про захист демократії».

«Слухайте, я вважаю, що нам потрібно продовжувати забезпечувати українську армію ресурсами, необхідними для відбиття російського вторгнення, тому що я не сумніваюся, що якщо Володимир Путін захопить Україну, він перетне кордон країни НАТО, куди, відповідно до Статті 5, ми будемо зобов’язані надіслати наші війська», — додав він.

Пенс також звинуватив адміністрацію Байдена в тому, що вона надає допомогу Україні «уривками».

«Танки обіцяли ще в січні, їх досі немає, — сказав він. — Знаєте, я справді вірю, що нам потрібно забезпечити ресурси, обладнання, ракети, літаки, які потрібні Україні, щоб відбити російське вторгнення набагато швидшими темпами, ніж це робила адміністрація Байдена. І я збираюся продовжувати це відстоювати».

«Дивіться, ми лідери вільного світу. І якщо Америка не керує вільним світом, то ним не керують. Сьогодні Джо Байден залишив вакуум на світовій арені, над заповненням якого Китай і Росія щодня працюють», — продовжив він.