США зробили заяву щодо «виборів» Росії на тимчасово окупованих територіях України

США зробили заяву щодо «виборів» Росії на тимчасово окупованих територіях України

Російська Федерація проводить фіктивні вибори на тимчасово окупованих територіях України — на це звернув пильну увагу Державний департамент Сполучених Штатів та висловив свою офіційну позицію.

Як зазначають у Держдепартаменті, ці так звані вибори відбуваються майже через рік після того, як Кремль влаштував фіктивні референдуми та «анексував» Херсонську, Запорізьку, Донецьку та Луганську області України, а також понад дев’ять років після того, як Росія мала намір анексувати українську Автономну Республіку Крим і місто Севастополь.

«Кремль сподівається, що заздалегідь визначені, сфабриковані результати посилять незаконні претензії Росії на окуповані нею частини України, але це не що інше, як вправа з тренування у пропаганді», — пишуть на сайті Держдепартаменту США.

Дії Росії демонструють її відверте нехтування принципами Статуту ООН, такими як повага до державного суверенітету та територіальної цілісності, які є основою глобальної безпеки та стабільності, — підкреслює влада США.

«Сполучені Штати ніколи не визнають претензій Російської Федерації на будь-яку суверенну територію України, і ми нагадуємо будь-яким особам, які можуть підтримати російські фіктивні вибори в Україні, в тому числі виступаючи в якості так званих „міжнародних спостерігачів“, що вони можуть бути піддані санкціям та візовим обмеженням», зазначає Державний департамент.