Меган Маркл та принц Гаррі на Invictus Games: як подружжя підтримує українців

Меган Маркл та принц Гаррі на Invictus Games: як подружжя підтримує українців

Герцогиня Сассекська поділилася приємним моментом спілкування з українською військовою медикинею на своїх перших цьогорічних Іграх Нескорених, повідомляє The Daily Mail.

Меган була сфотографована в готелі Дюссельдорфа, гуляючи разом з Юлією Паєвською (на прізвисько «Тайра»), коли вони були на прийомі для друзів і сім’ї другого вечора тижневого заходу. Подивитися знімок можна на сайті видання.

Тайра потрапила в полон росіян минулого року та була безжально катована протягом 12 тижнів. Вона розповіла свою історію в п’ятому й останньому епізоді серіалу Гаррі від Netflix Heart of Invictus і відзначила, що турнір допоміг забезпечити її звільнення.

Тайра бере участь у кількох змаганнях, включаючи пауерліфтинг, на цьогорічних Іграх Нескорених. Її врешті-решт звільнили з полону після всесвітнього розголосу під час ігор в Гаазі про її ситуацію. Через тиждень після звільнення Тайрі подзвонив принц Гаррі, який, за її словами, «надихнув мене продовжувати боротися».

«Він сказав, що підтримує Україну і всіх нас», — сказала вона раніше The Telegraph, додавши: «Сім’я Ігор Нескорених завжди піклується про своїх членів».

Тайра також сказала, що «дуже вдячна» Гаррі за те, що саме після Ігор Нескорених російські війська припинили «допитувати та катувати мене». Вона додала: «Я думаю, що поширення інформації по всьому світу вплинуло на їхнє рішення обміняти мене на полонених».

«Сім років на фронті, у мене титанові суглоби на ногах, мій хребет страждає, і я маю ці травми протягом тривалого часу», — розповіла вона в фільмі Netflix, додавши, що перенесла два інфаркти. Її стан здоров’я змусив її переглянути свою роль військового медика.

Донька Тайри, Анна-Софія, також розповідає в документальному фільмі про полон матері та її повернення. Вона пригадала, що ледве впізнала Тайру, коли її звільнили російські війська, сказавши, що вона виглядала «як худий хлопчик».

«Я почула її голос і зрозуміла, що це моя мама, — згадала Анна-Софія. — Ми всі стояли мовчки кілька хвилин, обіймаючи один одного».