Україна завдала ракетного удару по Криму та вперше пошкодила підводний човен РФ

Україна завдала ракетного удару по Криму та вперше пошкодила підводний човен РФ

Російські ЗМІ повідомляють, що британські крилаті ракети Storm Shadow були застосовані під час нападу на військово-морську базу, пише iNews.

Міністерство оборони Росії заявило, що серія ракетних ударів і ударів морських безпілотників пошкодила кораблі та завдала втрат на військово-морській базі в Криму. Вважається, що атака на Севастополь може стати першим ударом України по російському підводному човну з початку війни.

«Збройні сили України випустили 10 крилатих ракет і три катери без екіпажу по загону кораблів Чорноморського флоту», — повідомили в відомстві в середу вранці.

У міністерстві визнали, що «два кораблі були пошкоджені крилатими ракетами» і повідомили про 24 поранення під час одного з найбільших повітряних нальотів на Крим під час війни. Російські ЗМІ заявили, що під час атаки використовувалися британські крилаті ракети Storm Shadow, і ідентифікували два пошкоджені судна: десантний корабель «Мінськ» і підводний човен «Ростов-на-Дону» — потенційно перша відома російська втрата підводного човна у війні.

Український військовий новинний сайт «Мілітарний» заявив, що «Мінськ» «зазнав серйозних пошкоджень внаслідок удару та масштабної пожежі» з «серйозною пробоїною в лівому борті». У ньому додали, що «ракети прорвали потужну ешелоновану протиповітряну оборону, яка через стратегічне значення тривалий час прикривала Севастопольську бухту».

«Хочу подякувати льотчикам Повітряних Сил Збройних Сил України за відмінну бойову роботу, — сказав командувач ВПС країни Микола Олещук. — Далі буде».

Російські військові аналітики висловили занепокоєння у зв’язку з атакою та передбачуваною причетністю Заходу.

«Такий масований удар по Севастополю з такими пошкодженнями був би неможливий без розвідки НАТО, зброї НАТО та участі ворожих агентів у Севастополі та Криму в цілому, — написав військовий блогер Older Eddy. — Противник намагається замкнути Чорноморський флот у базах і знищити його».