Партнери виділили $76 млрд на безпекову допомогу Україні – голова Пентагону

Партнери виділили $76 млрд на безпекову допомогу Україні – голова Пентагону

Міжнародні партнери України наразі виділили Україні понад 76 мільярдів доларів прямої допомоги у сфері безпеки, повідомляє Ukrinform.

Про це заявив Голова Департаменту оборони США Ллойд Остін під час вступного слова на 15-му засіданні Контактної групи з питань оборони України в Німеччині 19 вересня.

«Загалом Сполучені Штати та глобальні партнери України виділили понад 76 мільярдів доларів прямої безпекової допомоги для оборони України», — сказав Остін.

Він зазначив, що Україна отримує те, що їй потрібно для нинішнього контрнаступу та для формування тієї сили, яка буде відбивати майбутню агресію.

Зокрема, після останнього засідання Контактної групи з питань оборони України Сполучені Штати зобов’язалися надати додаткові пакети безпекової допомоги на загальну суму понад 2 мільярди доларів. Ці пакети включають терміново необхідні протиповітряну оборону, боєприпаси та обладнання для розмінування, сказав Остін.

За його словами, «незабаром» в Україну зайдуть танки M1 Abrams. Остін також додав, що Сполучені Штати продовжуватимуть тісно співпрацювати з українськими партнерами, щоб забезпечити ефективне використання та захист усієї допомоги.

Остін закликав Контактну групу продовжувати зосереджуватися на системах протиповітряної оборони, які рятують життя та зберігають інфраструктуру в Україні, а також збільшити постачання боєприпасів, які критично необхідні під час контрнаступу.

У вівторок на авіабазі Рамштайн у німецькій федеральній землі Рейнланд-Пфальц розпочалося 15-те засідання Контактної групи з питань оборони України. Загалом до неї входять близько 50 країн. У засіданні Контактної групи вперше бере участь новий міністр оборони України Рустем Умєров.