«Я впевнений в Америці»: Зеленський зробив заяву про США, Путіна та допомогу Україні

«Я впевнений в Америці»: Зеленський зробив заяву про США, Путіна та допомогу Україні

Президент України Володимир Зеленський заявив понад 40 європейським лідерам, які зібралися в Іспанії на саміті ЄС, що він впевнений у незмінній підтримці Америки, повідомляє The Guardian.

Також президент попросив їхньої допомоги та додаткової кількості зброї для боротьби з російською агресією.

У емоційній промові Зеленський зазначив, що через авіанальоти у Харкові школярі навчаються дистанційно або відвідують заняття під землею на станціях метро.

«Поки не буде повністю ефективної системи протиповітряної оборони, діти не можуть відвідувати школу», — сказав він на саміті Європейського політичного співтовариства, який проходив в іспанській Гранаді, за 4000 км на захід від Харкова.

Він висловив упевненість у подальшій підтримці США, незважаючи на те, що він назвав «політичним штормом» у Штатах нещодавно – це було після того, як допомога Україні не потрапила в угоду Конгресу в останню хвилину, щоб уникнути припинення роботи уряду.

«Я впевнений в Америці. Це сильні люди з сильними інституціями та сильною демократією», – сказав він.

Зеленський зазначив, що Володимиру Путіну не можна дозволяти посилювати армію, інакше Росія може напасти за межами України до 2028 року.

«Нехай руїною будуть тільки амбіції Путіна, а не наші країни, не наші міста. Діти кожної країни заслуговують на безпеку. Скрізь по країні, не тільки в метро, не тільки в підземних сховищах, а всюди. Ми повинні зробити це можливим. Ми маємо забезпечити перемогу України».