Бійці ЗСУ використовують «плащі-невидимки», щоб уникнути російських сенсорів

Бійці ЗСУ використовують «плащі-невидимки», щоб уникнути російських сенсорів

Збройні сили України використовують «плащі-невидимки», які допомагають уникати російських безпілотників і тепловізорів на полі бою, повідомляє The Defense Post.

Phantom Skin від Spets Techno Export (STE) поглинає тепло людини та матеріалу, допомагаючи їм зливатися з оточенням.

Українці використовують плащі-балаклави та укриття зі «шкури», зокрема, щоб сховати поранених військових, яких не вдається негайно евакуювати.

Пластифікований плащ вагою 2,5 кілограма стійкий до дощу, вогню та високої температури, повідомив віцепрем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Він допомагає українським бійцям, зокрема снайперам, ухилятися від сенсорів російських безпілотників. Точний склад непрозорого матеріалу невідомий. Однак він має покриття з нанотехнологічних сполук, таких як графен, додає iNews із посиланням на українського виробника.

«Ця технологія була розроблена після вторгнення російських військ і окупації, яку зазнав розробник у Бучі, як внесок у спротив Путіну», — цитує британське видання слова представника STE.

Операційне застосування плащу виділяє його серед списку подібних технологій, що розробляються такими країнами, як Росія, США та Індія.