Росіяни передали ХАМАС трофейну зброю, щоб дискредитувати Україну: розвідка

Росіяни передали ХАМАС трофейну зброю, щоб дискредитувати Україну: розвідка

Російські окупанти передали бойовикам ХАМАС трофейну зброю виробництва США та ЄС, яку вони захопили під час бойових дій в Україні. У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України заявляють, що Росія готується дискредитувати Україну, щоб вплинути на позицію союзників і на постачання західної зброї, пише Ukrainska Pravda.

«Держава-агресор Росія використовує напад терористів ХАМАСу на державу Ізраїль для масштабної провокації проти України. Головне управління розвідки Міністерства оборони України інформує, що російське ГРУ вже передало терористам ХАМАСу захоплену під час бойових дій в Україні трофейну зброю, виготовлену в США та державах ЄС», — заявили розвідники.

«Наступним, за планом росіян, кроком мають стати фейкові звинувачення українських військових у буцімто продажу західної зброї для терористів на регулярній основі», — кажуть в українській розвідці.

У розвідці Міноборони вважають, що російські окупанти мають намір покласти ці фейкові новини в основу серії «викриттів» та «розслідувань» у західних ЗМІ.

Довго чекати не довелося: незабаром заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв заявив, що зброя, яку Захід постачає в Україну, «активно використовується в Ізраїлі»: «Тоді ця зброя, як і зброя, яку залишили американські втікачі Афганістану, буде безконтрольно використана у всіх гарячих точках».

Жодних підтверджень своїх слів, навіть фейкових, Медведєв, як завжди, не надав.

Українська розвідка також зазначає, що російські спецслужби мають намір використати відповідні коментарі зрадника прикордонної служби України старшого лейтенанта Руслана Сирового, який нещодавно втік до Москви, щоб надати достовірності звинуваченням.

Мета російської провокації — дискредитація Збройних Сил України та повне припинення надходження військової допомоги Україні від західних партнерів.