Перемога України відповідає національним інтересам країн НАТО: Столтенберг

Перемога України відповідає національним інтересам країн НАТО: Столтенберг

Країни-члени НАТО продовжуватимуть підтримувати Україну, тому що її перемога відповідає їхнім національним інтересам. Про це заявив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг під час пресконференції в Брюсселі, повідомляє кореспондент Ukrinform.

«Сьогодні ми побачили, що дії говорять голосніше, ніж слова. Це означає, що ми не тільки чітко говоримо, що члени НАТО готові підтримувати Україну, але члени Альянсу ще й надають Україні більше підтримки, більше ППО, F-16, боєприпасів, більше навчання та пакети різних типів підтримки. Тож я вважаю, що сьогоднішня зустріч, зустріч на рівні міністрів НАТО, а також зустріч Контактної групи з питань оборони України демонструє, що союзники по НАТО надаватимуть підтримку Україні», – сказав голова Альянсу.

Він зазначив, що це надсилає потужний сигнал для Росії про те, що вона не зможе «вичекати» кінця рішучості країн Альянсу підтримати Україну.

«І я впевнений, що союзники по НАТО продовжуватимуть це робити не в останню чергу тому, що перемога України в наших інтересах безпеки. Їхня боротьба — це наша боротьба. Їхня безпека — це наша безпека. Їхні цінності — це наші цінності», — додав Столтенберг.

Водночас, за словами глави НАТО, союзники вживають заходів для вирішення інших викликів безпеці, зокрема тих, що розгортаються на Близькому Сході. Столтенберг сказав, що декілька членів Альянсу вже надали Ізраїлю підтримку та розвіддані.

У Брюсселі в рамках зустрічі міністрів оборони НАТО відбулося засідання Ради Україна-НАТО, в якому взяв участь Міністр оборони України Рустем Умєров.