Українці продовжують рекордно підтримувати Зеленського та ЗСУ

Українці продовжують рекордно підтримувати Зеленського та ЗСУ

Згідно з результатами опитування Gallup, український народ продовжує підтримувати президента Володимира Зеленського та Збройні сили України майже з рекордними показниками. Про це повідомляє Newsmax.

За даними Gallup, 81% українців, опитаних у липні та серпні, заявили, що схвалюють роботу Зеленського. Це трохи менше, ніж рекордні 84%, які підтримували Зеленського трохи понад рік тому.

91% українців заявляють, що вони впевнені в Збройних силах України.

Інші ключові українські інституції зазнали зниження підтримки майже через 20 місяців війни. Довіра до Уряду та судової системи, а також уявлення про свободу ЗМІ впали на 7-13 процентних пунктів порівняно з рекордно високими рівнями минулого року.

Близько 47% українців підтримують Уряд. Минулого року 60% сказали про це. Ймовірно, на цей відсоток вплинуло кілька гучних корупційних скандалів за участю держслужбовців цього року. 80% українців вважають, що корупція широко поширена в Уряді, а 86% вважають, що вона широко поширена в бізнесі країни.

Довіра до судової системи України впала з 29% минулого року до 22%. Це фактично повернення до «довоєнного» рівня (19% у 2021 році). Віра в те, що українські ЗМІ мають велику свободу, впала з 68% минулого року до 57%. Проте цей відсоток залишався вищим, ніж будь-який «довоєнний» за десятиліття.

Задоволеність українців освітньою системою країни або школами в місті чи районі, де вони живуть, у 2023 році впала до 49%. Це на 10 пунктів менше порівняно з «довоєнним» піком у 59% лише два роки тому. Загалом 45% українців у липні сказали, що задоволені якістю доступної їм медичної допомоги — це найвищий відсоток за 17 років.