Україна постачатиме графіт для Департаменту оборони США: що відомо про угоду

Україна постачатиме графіт для Департаменту оборони США: що відомо про угоду

Український графіт буде постачатися Департаменту оборони США, про що повідомляє Yahoo з посиланням на The New Voice of Ukraine та інформаційне агентство Надра.Інфо.

Компанія з Австралії Volt Resources Limited, яка володіє 70% акцій української групи «Заваллівський графіт», підписала договір про наміри з M2i Global, Inc. (США) щодо постачання графіту. M2i Global, Inc. спеціалізується на розробці та впровадженні повного глобального ланцюга постачання основних мінералів для уряду США та партнерів країни.

Компанія прагне забезпечити контракт на постачання Департаменту оборони США до 20 000 тонн графіту щорічно. Ці постачання здійснюватимуться дочірньою компанією Volt Resources Limited, Volt Zavalievsky Graphite в Україні.

«Завдяки можливості постачати природний лусковий графіт, вироблений у Європі, у поєднанні з передовою технологією виробництва анодних матеріалів для акумуляторів у Сполучених Штатах, Volt пропонує зростаючі перспективи через повний ланцюг постачання, який може бути доступний лише кільком графітовим компаніям», – сказав Асімве Кабунга, виконавчий голова компанії.

«Департамент оборони США через свій Департамент розширення виробничих потужностей та інвестиційних пріоритетів прагне забезпечити надійне та стабільне постачання графітових матеріалів у Сполучені Штати для використання у виробництві акумуляторів. Департамент прагне побудувати стійку промислову базу для задоволення поточних і майбутніх вимог національної оборони», — заявив генерал-лейтенант у відставці Джеффрі В. Теллі, президент і генеральний директор M2i.

У серпні 2022 року компанія Volt Resources оголосила про відновлення виробництва графіту в Україні після початку повномасштабної агресії РФ.