Вже 32 штати США визнали Голодомор геноцидом українського народу

Вже 32 штати США визнали Голодомор геноцидом українського народу

Посол України в США Оксана Маркарова повідомила, що Вайомінг став 32-м штатом, який визнав Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу, пише Espreso.

Про це пані Посол написала у Facebook.

«Штат Вайомінг став 32-им штатом, який визнав Голодомор 1932-33 років геноцидом українського народу та проголосив листопад місяцем пам‘яті про український Голодомор-геноцид. Дякую губернатору штату Вайомінг Марку Гордону за солідарність з Україною. Дякую українській громаді по всіх штатах за активну кампанію з вшанування пам‘яті про жертв Голодомору шляхом організації просвітницьких заходів про цей жахливий злочин радянського режиму проти українців, скоєний 90 років тому», — написала пані Посол.

Вона також подякувала українській громаді США за активну кампанію вшанування пам’яті жертв Голодомору шляхом організації просвітницьких заходів.

«Традиційно в останню суботу листопада українці по всьому світу запалюють свічки в пам’ять про загиблих від Голодомору. Цього року це 25 листопада. Запрошую усіх приєднатись у цей день до церемонії вшанування пам’яті жертв Голодомору, яка відбудеться у Вашингтоні 25 листопада о 16:30 біля Меморіалу жертвам Голодомору за адресою: 1 Massachusetts Avenue NW, Washington, DC 20001», — йдеться в дописі Маркарової.

Раніше в жовтні Парламентська асамблея Ради Європи визнала Голодомор геноцидом українського народу.

Серед інших країн та організацій, які визнали Голодомор геноцидом українського народу, є: Італія, Нідерланди, Люксембург, Велика Британія, Словенія, Франція, Австралія, Бельгія, Білорусь, Болгарія, Бразилія, Канада, Колумбія, Еквадор, Естонія, Ірландія, Італія, Грузія, Німеччина, Італія, Латвія, Литва, Мексика, Молдова, Парагвай, Перу, Польща, Португалія, Румунія, Сполучені Штати, Угорщина, Чехія, Ісландія, Хорватія, Словаччина, Уельс, Європейський парламент та Балтійська асамблея.