Як отримати грін-карту українцю, який приїхав до США як турист

Як отримати грін-карту українцю, який приїхав до США як турист

Багато людей, які приїхали до Сполучених Штатів як туристи чи гості, запитують себе: чи можна змінити свій статус на імміграційний, подавши заявку на грін-карту? Lluis Law відповідає.

Чи можна змінити туристичну візу на грін-карту?

Часте питання від іммігрантів, які бажають жити в США, звучить так: «Якщо я маю туристичну візу, чи можу я стати резидентом?».

Так, іноземці з туристичною візою можуть подати заяву на отримання грін-карти. Однак для коригування свого статусу потрібно перебувати в США легально та відповідати певним вимогам, що дозволяють це зробити. Наприклад, мати членів сім’ї у Сполучених Штатах.

Щоб змінити свій статус із туриста на іммігранта, ви повинні відповідати певним вимогам. Подайте заяву в USCIS, залежно від того, як ви збираєтеся стати резидентом: на запит члена сім’ї або роботодавця.

Ось що важливо врахувати:

1. Зачекайте щонайменше 90 днів, щоб розпочати процес. Якщо ви зробите це раніше, імміграційна служба вважатиме, що ви в’їхали до США за туристичною візою, щоб залишитися.

2. Ті, хто одружуються або подають петицію за родича, можуть подати заяву через форму I-130, Petition for Alien Relative.

3. Якщо член сім’ї вже перебуває в США і є номер візи, він повинен подати форму I-485, Application to Register Permanent Residence or Adjust Status. Якщо ви за межами США, вам необхідно пройти консульську обробку.

4. Натомість, щоб отримати право на легальне резидентство для іммігранта по роботі, необхідно заповнити форму I-140, Petition by Alien Immigrant Worker або форму I-526, Petition for Immigrant by Alien Entrepreneur.

Як тільки її буде схвалено, ви зможете подати форму I-485 для зміни статусу.