Як український біженець може стати кандидатом на участь у програмі U4U

Як український біженець може стати кандидатом на участь у програмі U4U

Процес подання кандидатури для участі у програмі «Єднання заради України» (Uniting for Ukraine, або U4U) розпочинається з того, що спонсор, який бажає прийняти та підтримувати українця в США, подає заяву за Формою I-134 «Декларація про фінансову підтримку», в Службу громадянства та імміграції США (USCIS).

Потім уряд Сполучених Штатів перевіряє спонсора, щоб переконатися, що він дійсно має здатність фінансово підтримувати особу, щодо якої подає заяву.

USCIS наголошує, що українці не можуть безпосередньо подати заяву на отримання гуманітарного паролю в США згідно з вимогами процесу Uniting for Ukraine. Спонсор має спочатку заповнити та подати форму I-134 до USCIS від імені українського бенефіціара та включити інформацію про нього і контактні дані, наприклад адресу електронної пошти.

Якщо форма I-134 вважатиметься такою, що відповідає вимогам Служби громадянства та імміграції, український бенефіціар отримає інформацію від USCIS про наступні дії щодо поїздки до Сполучених Штатів та отримання дозволу з боку митної та прикордонної служби США (CBP).

США наполегливо заохочують українців у Європі, які прагнуть виїхати до Сполучених Штатів, зробити запит для участі у програми з Європи. Українцям, які перебувають у сухопутних пунктах в’їзду до США без дійсної візи або без попереднього дозволу на поїздку до США через U4U, може бути відмовлено у в’їзді та їм може бути рекомендовано подати заяву через цей процес.

Якщо українці, чиї форми I-131, «Заява на проїзний документ» знаходяться в USCIS в стані розгляду, бажають, щоб замість цього їх розглядали як кандидатів на отримання гуманітарного пароля за програмою U4U, вони мають звернутися до свого спонсора з проханням подати форму I-134. USCIS надішле особам, які подали форму I-131 для українців, пояснення вимог щодо отримання гуманітарного пароля за процесом U4U та щодо порядку відкликання попередньої форми.