Financial Times визнало Олену Зеленську однією з найвпливовіших жінок світу

Financial Times визнало Олену Зеленську однією з найвпливовіших жінок світу

Перша леді України Олена Зеленська визнана однією з найвпливовіших жінок світу за версією Financial Times. Її відзначили в категорії «герої» у списку 25 переможців, повідомляє Obozrevatel.

Кая Каллас, прем’єр-міністр Естонії, яку цитує газета, сказала, що захоплюється українською першою леді. Варто пояснити, що рейтинг найвпливовіших жінок Financial Times базується на думках інших видатних людей. Тобто кожну з лідерок думок на цю премію висувають інші впливові жінки. Відповідно Кая Каллас проголосувала за кандидатуру Зеленської.

«Найбільше я захоплююся в Олені Зеленській її чесністю. Сценаристка за фахом, вона вміє не перебільшувати. Через чотири місяці після вторгнення Росії в Україну Зеленська сказала журналісту: „Ніхто з нас не в порядку“. Вона знає, що це таке, прокидатися і бачити, як у твою Батьківщину вторгся сусід-імперіаліст, не знати, коли і чи побачиш ти своїх близьких, знайти в собі сили боротися за свободу, незважаючи ні на що», — йдеться у статті.

Олену Зеленську назвали світовим символом стійкості та похвалили за її зусилля щодо підвищення обізнаності про психічне здоров’я.

«Її робота, яка проливає світло на страждання та депортацію українських дітей Росією, змушує мене згадати історію моєї власної родини: росіяни депортували мою матір до Сибіру, коли вона була дитиною. Естонія співпрацює з Фондом Зеленської над будівництвом сімейних будинків для дітей, які осиротіли через російські бомби», — сказала Кая Каллас.