В Одесі відкрився центр America House за підтримки Посольства США

В Одесі відкрився центр America House за підтримки Посольства США

America House — культурний та освітній центр і головний ресурс в Україні для американської культури, освіти та інформації, який підтримується та фінансується Посольством США.

Вже третій центр America House відкрився в Україні — він знаходиться в Одесі. Два інших працюють у Києві та Львові. Відкриття одеського центру планувалося ще на початку минулого року, але через повномасштабне російське вторгнення його було вирішено перенести — і тепер це сталося.

America House організовує широкий спектр заходів, включаючи англомовні програми, майстер-класи з розвитку навичок, культурні заходи, художні виставки, концерти тощо. Як повідомляється на сайті Одеського центру, це простір, де можна мислити та працювати творчо, будувати культурні мости та ставати творцем змін. Усі події, ресурси та можливості, якими ділиться ініціатива, є безоплатними.

Ключова ідея та місія центрів — сприяти квітучому та демократичному майбутньому України шляхом інвестування в нових лідерів та зміцнення зв’язків між українцями та американцями.

America House підтримує Україну та продовжує адаптувати свою діяльність до нової реальності після повномасштабного вторгнення Росії. Центри служать безпечним і сприятливим простором для молодих українців, який надає сучасні навички та можливості спілкування з експертами зі США та України.