Росія залучає ультраправих байкерів до викрадення українських дітей: США

Росія залучає ультраправих байкерів до викрадення українських дітей: США

Держава-агресор Росія продовжує вивозити на свою територію українських дітей з тимчасово окупованих її військами міст. Москва залучає до цього процесу ультраправі байкерські спільноти, повідомляє Obozrevatel.

Також є докази причетності Білорусі до цього воєнного злочину. Про це заявила посол США з особливих доручень з питань глобального кримінального правосуддя Бет Ван Скаак. Вона виступила на конференції щодо воєнних злочинів проти українських дітей United for Justice у Канаді в неділю, 3 грудня, повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора.

За словами Ван Скаак, молодих громадян України вивозять з окупованих міст до Росії, а потім до Білорусі.

«У нас є інформація про причетність Білорусі до викрадення дітей. Дітей вивозять з України через окуповані території в Росію, а потім в Білорусь. До цього залучені досить жахливі громадські організації, такі як ультраправі байкерські спільноти», — сказала Ван Скаак.

Дипломат підкреслила, що Сполучені Штати й надалі допомагатимуть Україні досягти справедливості та покарати всіх злочинців, але для відновлення справедливості, за її словами, потрібен тривалий час. Водночас вона додала, що дуже важливо, щоб кожен злочин був задокументований. Вашингтон і його партнери шукають механізми покарання винних.