Україна передала США новий запит на сучасні озброєння, там є літаки F-18: Reuters

Україна передала США новий запит на сучасні озброєння, там є літаки F-18: Reuters

Останній список озброєнь США, необхідних Україні для боротьби з російською армією, включає складні системи ППО, винищувачі F-18, безпілотники та гелікоптери, повідомляє Espreso з посиланням на Reuters.

Офіційні особи Міністерства оборони України оприлюднили «список озброєнь для забезпечення потреб Сил оборони України» під час закритого засідання на конференції у Вашингтоні за участю урядовців та керівників оборонної промисловості. Великий список охоплював існуючу зброю, якою володіє Україна, наприклад танки Abrams і 155-міліметрову артилерію, а також запитувані літаки F-16, безпілотники та ракети ATACMS великої дальності.

Помітні записи в списку включали дорогі активи, такі як транспортні літаки Boeing C-17 Globemaster і C-130 Super Hercules компанії Lockheed Martin. Крім того, були включені ударні вертольоти Apache компанії Boeing і вертоліт підрозділу Sikorsky компанії Lockheed Martin Black Hawk.

Документи виявили зацікавленість України в отримуванні винищувачів F-18 «Hornet», різних безпілотників від General Atomics, включаючи MQ-9B Sky Guardian, і системи ППО Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) від Lockheed.

«Президент Джо Байден зробив перемогу України своєю зовнішньополітичною метою під час своєї кампанії за переобрання в листопаді 2024 року. Список України відображає те, що легко можна було б оцінити як закупівлю чи пожертвування зброї на суму в мільярди доларів», — пише Reuters.