8-річний хлопчик, який вижив після обстрілу Вінниці, зустрівся з Папою Римським

8-річний хлопчик, який вижив після обстрілу Вінниці, зустрівся з Папою Римським

Роман Олексів, восьмирічний львів’янин, який вижив під час ракетного обстрілу Вінниці 14 липня 2022 року, отримавши 45% опіків тіла, зустрівся в Ватикані з Папою Римським, розповідає ZAXID.NET.

У світлинах та відео зустрічі 6 грудня, опублікованих на сторінці хлопчика, йдеться, що зустріч була «незабутня і благословенна». Подивитися відео можна на Facebook за цим посиланням.

Окрім Романа, на фото з Понтифіком також є 12-річна Яна Степаненко, яка втратила обидві ноги під час обстрілу росіянами вокзалу Краматорську 8 квітня 2022 року та проходила реабілітацію й протезування в Каліфорнії, в Сан-Дієго.

Як повідомляє видання, під час ракетного обстрілу Вінниці 14 липня минулого року мати Романа загинула, а хлопчика вдалось врятувати. Він був у критичному стані та отримав 45% опіків тіла. Романа рятували лікарі з Німеччини, де він переніс низку операцій, а вже восени цього року повернувся до Львова, й успішно проходить там реабілітацію.

Зазначається, що Роман носить компресійну маску, яка запобігає утворенню більшої кількості рубців, але хлопчик повернувся до школи, й знову займається танцями й музикою.