«Не дайте Путіну перемогти»: Байден звернувся до республіканців щодо України

«Не дайте Путіну перемогти»: Байден звернувся до республіканців щодо України

Сьогодні президент США Джо Байден намагався знову мотивувати республіканців на надання нової військової допомоги Україні, попереджаючи, що перемога Росії над Україною залишить Москву в змозі атакувати союзників по НАТО. Про це повідомляє Reuters.

Байден говорив про те, що Сполучені Штати планують оголосити про надання Україні додаткової допомоги на суму 175 мільйонів доларів із їхнього запасу грошей для Києва, який скорочується. На момент публікації цієї новини пакет дійсно було оголошено.

«Якщо Путін отримає Україну, він не зупиниться на досягнутому», — сказав Байден. Путін нападе на союзника по НАТО, передбачив він, і тоді «американські війська битимуться з російськими військами».

«Ми не можемо дозволити Путіну перемогти», — наголосив президент.

Цього тижня Білий дім попередив, що у США закінчуються час і гроші, щоб допомогти Україні відбити вторгнення Росії, що триває.

До середини листопада Департамент оборони США використав 97% із 62,3 мільярда доларів додаткового фінансування, яке він отримав, а Державний департамент використав усі 4,7 мільярда доларів на військову допомогу, які були йому виділені, заявила цього тижня директорка відділу бюджету США Шаланда Янг.

Безпека кордону з Мексикою є головним питанням, яке гальмує переговори про фінансування України та Ізраїлю. Республіканці в Палаті представників і Сенаті підтримують відновлення будівництва стіни на кордоні, і відновлення суперечливої політики, згідно з якою шукачам притулку наказано залишатися в Мексиці, поки розглядається їх імміграційна справа.

Байден заявив, що готовий піти на «значні» компроміси щодо питання кордону, але сказав, що республіканці не отримають усього, чого хочуть.

«Це мають бути перемовини», — сказав він.