США наклали нові санкції на постачальників зброї, пов’язаних з Росією

США наклали нові санкції на постачальників зброї, пов’язаних з Росією

У вівторок адміністрація Байдена запровадила економічні та дипломатичні санкції проти сотень людей і компаній, від Росії до Китаю, Туреччини та Об’єднаних Арабських Еміратів, оскільки США націлені на контрагентів із третіх країн, які споряджують вторгнення Росії в Україну. Про це повідомляє AP.

Фінансові санкції зробили Росію країною з найбільшими санкціями у світі, але ще не завдали нокаутального удару російській економіці, зазначає видання. Новий пакет націлено на багатонаціональну мережу закупівель зброї, яку очолює громадянин Китаю Ху Сяосюнь, його приватну оборонну компанію Jarvis HK Co., що базується в Китаї, і мережу партнерів, які координують продаж зброї та компонентів китайського виробництва в Росію.

Крім того, група фірм з Туреччини, ОАЕ та Мальдівських островів, які беруть участь у процесі виробництва зброї, підпадає під економічні санкції.

«Кремль поступово перетворює Росію на економіку воєнного часу, але військова машина Путіна не може вижити лише коштом внутрішнього виробництва, — сказала голова Департаменту фінансів США Джанет Єллен. — Наші сьогоднішні санкції продовжують посилювати тиск на добровільних постачальників і мережі із третіх країн, які надають Росії ресурси, що їй відчайдушно потрібні для нарощування та підтримки своєї військово-промислової бази».

Також Державний департамент наклав санкції на три організації, залучені до розробки російського термінала зрідженого природного газу в Усть-Лузі, який зараз будується та буде експлуатуватися транснаціональною енергетичною компанією з більшою частиною російської державної власності.

Санкції блокують доступ до майна США та банківських рахунків і перешкоджають особам і компаніям, на які вони спрямовані, вести бізнес з американцями.