Путін заявив, що миру в Україні не буде, поки РФ не досягне «своїх цілей»

Путін заявив, що миру в Україні не буде, поки РФ не досягне «своїх цілей»

Президент Росії Володимир Путін у четвер відкинув мирне рішення в Україні, пообіцявши досягти військових цілей Росії в «спеціальній військовій операції», повідомляє Yahoo.

Путін сказав журналістам на щорічній прес-конференції наприкінці року, що бойові дії припиняться, коли він забезпечить «денацифікацію» та «демілітаризацію» України разом із встановленням України як нейтральної країни між Росією та західним альянсом безпеки НАТО.

«Мир буде, коли ми досягнемо своїх цілей», — сказав Путін.

Він також запевняв, що Росія начебто займає сильнішу позицію щодо України на нинішньому етапі війни, заявивши, що українці не виробляють більшості необхідної їм зброї та покладаються на західних союзників, які уповільнюють надання допомоги.

«Усе привозять на х..ляву [безкоштовно — Ред.]. Але ця х..лява колись може закінчитися. І судячи з усього, закінчується», — іронізував Путін, маючи на увазі військову допомогу від Заходу.

Путін заявив, що Росія знищила понад 2000 танків та іншої бронетехніки під час контрнаступу України (попри факт, що в України до 24 лютого 2022 не було й 1 000 танків) і що втрати ЗСУ також були великими.

Якщо в перший рік повномасштабної війни ЗС РФ були вибиті з північної України, абсолютної більшості Харківщини та правобережної Херсонщини, то зараз Путін намагається втягнути Україну в тривалу війну, збільшуючи чисельність своєї армії та російський військовий бюджет. Він сказав росЗМІ, що не буде віддавати наказ про чергову мобілізацію, стверджуючи, що позиція Росії на фронті покращується.

«Майже по всій лінії зіткнення наші збройні сили, скажімо так, покращують свої позиції, — сказав він. — Майже всі знаходяться в активній стадії дій… і протягом цього процесу становище наших військ покращується».