Зеленський повернувся з США та зробив заяву щодо розмови з Байденом

Зеленський повернувся з США та зробив заяву щодо розмови з Байденом

Спілкуючись із журналістами в Києві за результатами переговорів із президентом США Джо Байденом у Вашингтоні, президент України Володимир Зеленський підкреслив: Україна разом зі США та іншими партнерами працює над тим, щоб перетворити успіхи на полі бою на стійкий і справедливий мир.

Український лідер подякував американському за потужну підтримку в захисті життя та свободи.

«Коли свобода сильна в одній країні, вона сильна скрізь; коли вона горить в одній душі, вона дарує свої переваги іншим», – наголосив Зеленський.

Також він висловив окремі слова подяки за важливий новий пакет оборонної допомоги, підтримку ініціативи щодо співпраці США та України у сфері оборонної промисловості, і за санкції Сполучених Штатів проти Росії.

«Разом Україна й Америка можуть зміцнити арсенал демократії. Це життєво важливо для інших вільних країн та США, оскільки стосується ваших компаній, розвитку технологій та створення робочих місць. І важливо зазначити, що дві третини американської підтримки України залишаються й працюють в Америці», – зазначив Володимир Зеленський.

Президент підкреслив, що його зустрічі та розмови у Білому домі та Конгресі, зі спікером Палати представників, із членами обох партій та обох палат були дуже продуктивними.

«Усе, про що ми сьогодні говорили, допоможе нам у 2024 році», – переконаний глава держави.

«Ніхто, крім Путіна, не хоче тривалої війни. Ми мріємо про Різдво в мирі. І ми працюємо над тим, щоб перетворити наші успіхи на полі бою на мир. І ми прямуємо до цього – разом із вами й завдяки, звичайно, вашій підтримці», – підсумував президент України.