На Алеї сміливості в Києві відкрили табличку з іменем американського бізнесмена

На Алеї сміливості в Києві відкрили табличку з іменем американського бізнесмена

Президент України Володимир Зеленський презентував Говарду Баффету, філантропу, фермеру, бізнесмену та засновнику благодійного фонду The Howard G. Buffett Foundation, табличку з його ім’ям, яку відкрили на Алеї сміливості в Києві.

Під час відкриття Зеленський відзначив вагомий внесок американського підприємця в допомогу Україні. Президент підкреслив, що ім’я Говарда Баффета тепер буде поруч з іменами тих, хто був разом з Україною з перших днів повномасштабного вторгнення Росії.

Як повідомляється в представництві президента, загалом на Алеї сміливості вже 27 табличок з іменами таких відомих персон, як президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн, президента Польщі Анджея Дуди, прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона, та інших.

«На цій табличці на площі Конституції вказано ваше ім’я та дату, коли ви вперше приїхали до України. Також на цій площі — люди, котрі були з нами, працювали з нами й допомагали з перших днів, місяців. Ваша персона — серед цих світових лідерів — друзів України. Дуже дякую, що ви тут», — сказав Президент.

Баффет подякував за відзначення його роботи, запевнивши, що й надалі буде з українським народом.

Фонд The Howard G. Buffett Foundation витратив в Україні на благодійні проєкти майже 150 млн доларів у 2022 році, а у 2023 році ця сума сягне близько 360 млн доларів. В списку основних проєктів фонду є будівництво фабрик-кухонь у Бучі та Лозовій, поліційних відділень у Бородянці, Ізюмі та кінологічного центру в Бучі; підтримка ДСНС обладнанням для розмінування, допомога з розслідуванням воєнних злочинів: передача кількох десятків машин для визначення ДНК.

Баффет також надає допомогу фермерам через створений в Україні фонд Victory Harvest, безкоштовно передаючи комбайни, трактори, обладнання, насіння й добрива; а також підприємець профінансував створення реабілітаційного Superhumans Center, закупівлю транспорту й сучасних травматологічних комплектів, життєво необхідних на передовій.