Конгрес навряд чи домовиться щодо допомоги Україні цьогоріч: Politico

Конгрес навряд чи домовиться щодо допомоги Україні цьогоріч: Politico

Сенат, схоже, навряд чи висуне нові обмеження безпеки на кордоні разом із додатковою мільярдною допомогою для України цього місяця, поки учасники переговорів працюють над складним прикордонним законодавством у важких закритих дискусіях з адміністрацією Байдена та вищими помічниками Сената, пише Politico.

Сенатори, які ведуть переговори, Джеймс Ленкфорд (Оклахома), Кірстен Сінема (Арізона) і Кріс Мерфі (Коннектикут) зустрілися протягом трьох годин у неділю і продовжили розказувати про прогрес, а Сінема сказала, що деякі частини складних переговорів про кордон було завершено. Але повна угода недостатньо завершена, щоб оприлюднити навіть рамкову структуру або резюме, і сенатори від республіканців запропонували розглядати законопроєкт не раніше січня, коли Палата представників знову розпочне роботу.

Ленкфорд сказав, що очікування остаточного голосування до січня є «реалістичним графіком» для завершення роботи, і сказав, що сенатори «працюють над цим настільки швидко, наскільки це можливо». Навіть з остаточним законодавчим текстом затвердження законопроєкту в Сенаті може зайняти тиждень або більше.

Учасники переговорів у Сенаті зустрічаються щодня, щоб досягти угоди щодо заходів безпеки на кордоні, яких вимагають республіканці в Палаті представників і Сенаті як умову прийняття додаткового пакета допомоги президента Джо Байдена на 106 мільярдів доларів, який включає підтримку України та Ізраїлю.

Лідер більшості в Сенаті Чак Шумер скасував принаймні тиждень канікул для продовження переговорів, сподіваючись, що переговори у вихідні зможуть зберегти імпульс. Прагнення знайти угоду до святкових канікул додало додаткового тиску на учасників переговорів, як і терміновий заклик України до збільшення допомоги США, поки війна проти Росії затягується.

У неділю вранці лідер меншості Мітч МакКоннелл сказав сенаторам від Республіканської партії, що «важливі питання все ще обговорюються», попередивши, що потенційне голосування цього тижня буде провалено, якщо суперечливі питання не будуть повністю вирішені.