Байден підписав указ про посилення фінансових санкцій проти РФ

Байден підписав указ про посилення фінансових санкцій проти РФ

Президент США Джо Байден у п’ятницю, 22 грудня, підписав новий указ про посилення санкцій проти Росії. Про це повідомляє CNN.

За словами високопоставлених чиновників, знайомих із документом, указ зосереджений на «вторинних санкціях проти фінансових установ», які підтримують російську армію у війні проти України.

«Це вперше, коли ми запроваджуємо інструмент, який дозволяє нам використовувати вторинні санкції для переслідування фінансових установ під час цього конфлікту, щоб надати нам потужний інструмент для запобігання типу поведінки, яка сприяє спроможності Росії створювати зброю за вибором, яку вони використовують в Україні», — сказав чиновник адміністрації.

Інший високопоставлений чиновник адміністрації сказав, що указ дасть США спосіб націлюватися на установи, які надають товари та фінансові послуги Росії, більш «точковим» шляхом. Голова департаменту фінансів Джанет Йеллен описала новий указ як крок до «вирівнювання нових і потужних інструментів проти російської військової машини».

«Ми без вагань використаємо нові інструменти, надані цим повноваженням, щоб вжити рішучих і точкових заходів проти фінансових установ, які сприяють постачанню російської військової машини», — сказала Єллен.

Положення указу набувають чинності відразу після того, як президент підписав його. Представники США кажуть, що санкції завдали значної шкоди економіці Росії, але ще не змусили Росію припинити війну. Адміністрація продовжує закликати Конгрес прийняти додаткове фінансування для України.