Еліна Світоліна емоційно вшанувала українців після фіналу ASB Classic

Еліна Світоліна емоційно вшанувала українців після фіналу ASB Classic

Зірка українського тенісу Еліна Світоліна сказала, що тяжке становище її співвітчизників, які воюють проти Росії, допомогло їй боротися попри складні травми. Про це розповідає NZ Herald.

Світоліна програла трисетовий епічний фінал 6-7 (4) 6-3 6-3 третій ракетці світу Коко Гауф у неділю ввечері, після неймовірних зусиль, враховуючи те, через що вона пройшла протягом турніру. Еліна, безперечно, стала історією тижня. Вона обіграла Каролін Возняцкі та Емму Радукану на шляху до вирішального матчу, і продемонструвала надзвичайний матч.

Участь 29-річної тенісистки була під сумнівом у фіналі через травми стегна, спини та стопи, через які її півфінал ледь не закінчився передчасно. Але Світоліна не здалася, та провела на корті понад 10 годин.

Відповідаючи на запитання, звідки у неї бойовий дух, Світоліна відповіла, що російське повномасштабне вторгнення на її Батьківщину затьмарило собою будь-які спортивні виклики.

«Я завжди нагадую собі, що зараз є люди, чоловіки і жінки, які воюють за нашу країну, — сказала Еліна. — І я тут, у безпечному місці, і маю чудову можливість грати в теніс перед такою кількістю людей. Це вид спорту, який я люблю, і я повинна цінувати цей момент».

«Я повинна боротися. Ці люди, які борються, справді дають мені мотивацію, надають мені мужності та незламного духу, вони справді мотивують мене показати свою найкращу версію. Тому я дуже пишаюся тим, що я українка, пишаюся тим, що в нас є такий дух. Ми боремося за нашу свободу, і це те, що я маю в собі щодня, і просто величезна мотивація викладатися на 100 відсотків кожного разу, коли я виходжу на корт», — додала спортсменка.

Світоліна отримувала численні повідомлення від людей в Україні після її прогресу в Окленді та сподівалася, що її зусилля принесли якусь маленьку радість.

«Сумно, що я не змогла виграти [фінал], щоб привезти трофей у свою країну, — додала Еліна. — Але зрештою все залежить від бойового духу. Мова йде про задоволення від великих боїв, і, сподіваюся, буде більше можливостей зіграти у фіналі».