Білий дім співпрацює з промисловістю щодо техно-інновацій для України

Білий дім співпрацює з промисловістю щодо техно-інновацій для України

Представники Білого дому зустрілися в понеділок із дюжиною керівників компаній венчурного капіталу, технологічної та оборонної промисловості, щоб підсилити зацікавленість адміністрації Байдена в підтримці доступу України до передового американського обладнання, пише Reuters.

«Розмова була зосереджена на низці систем, у тому числі на тому, як протистояти безпілотним літальним системам, а також на проблемі розмінування», — сказав один із офіційних осіб журналістам.

Джейк Салліван, голова Ради національної безпеки Білого дому, скликав зустріч, щоб підштовхнути до «оновленого акценту на допомозі Україні подолати ці ключові технологічні виклики, які вони визначили як ті, що гальмують їх прогрес і імпульс на полі бою».

Ключові члени Ради національної безпеки зустрілися з керівниками промисловості Fortem Aerospace, оборонних технологічних компаній, таких як Palantir Technologies Inc (PLTR. N) і Anduril Industries Inc, а також виробника безпілотників Skydio серед інших, яких привезли до Білого дому.

Джейк Салліван відвідав принаймні частину заходу, як і його заступник Джон Файнер, який вів частину зустрічі, сказав один із офіційних осіб.

Представники адміністрації заявили, що зустріч дала їм можливість дізнатися про нові можливості глибшої частини промисловості США в надії, що уряд зможе сприяти застосуванню цих інновацій в Україні.

Офіційні особи наголосили, що будь-які спроби підтримати Україну будуть обмежені без додаткового пакета допомоги на понад 100 мільярдів доларів, який президент Джо Байден закликав законодавців ухвалити. Поки що пакет не проведено через Конгрес.