Байден і Джонсон зробили заяви про допомогу Україні після зустрічі у Білому домі

Байден і Джонсон зробили заяви про допомогу Україні після зустрічі у Білому домі

Президент США Джо Байден скликав керівництво Конгресу 17 січня, щоб обговорити нагальну потребу задля того, щоб Конгрес продовжував підтримувати Україну у рамках глобальної коаліції, створеної США. Про це йдеться на сайті Білого дому.

Під час зустрічі президент Байден підкреслив важливість того, щоб Конгрес забезпечив Україні необхідні ресурси, включно з протиповітряною обороною та артилерією, щоб країна й надалі могла захистити себе від жорстокого вторгнення Росії. Президент обговорив стратегічні наслідки бездіяльності для України, США та світу.

«Триваюча бездіяльність Конгресу ставить під загрозу національну безпеку Сполучених Штатів, Альянс НАТО та решту вільного світу», — наголосив Байден.

Американський лідер закликав Конгрес швидко надати додаткове фінансування для підтримки України та надіслати потужний сигнал про рішучість США.

«Мене надихає прогрес, досягнутий у двопартійних переговорах, які відбуваються в Сенаті», — сказав президент, та дав зрозуміти, що США повинні діяти зараз, щоб розв’язати проблеми на кордоні.

Байден висловив свою прихильність досягненню двопартійної угоди щодо прикордонної політики та потреби в додаткових ресурсах на кордоні, і закликав Конгрес швидко прийняти повну додаткову програму з національної безпеки.

Спікер Джонсон після зустрічі з Байденом стверджував, що Республіканська партія Палати представників досі не отримала задовільних відповідей від адміністрації президента щодо плану продовження допомоги Україні після того, як Білий дім наголосив на терміновій необхідності подальшого фінансування під час попередніх перемовин, пише CNN.

«Ми всі виступаємо проти Володимира Путіна та варварства та агресії, які він там демонструє, і його потрібно зупинити. Але те, що зараз відбувається в Україні, не може зберегти статус-кво. Це неприйнятно, — сказав він. — Ми не можемо витрачати мільярди доларів без чіткої сформульованої стратегії, і я знову сказав президенту на сьогоднішній зустрічі, як я неодноразово повторював: „Пане, ви повинні сформулювати, якою є стратегія“. Яка кінцева мета?»