Поранений в Україні ветеран США закликає схвалити допомогу Києву

Поранений в Україні ветеран США закликає схвалити допомогу Києву

Деякі американці, які дістали поранення під час боїв пліч-о-пліч з українськими захисниками на війні з Росією, відвідали Капітолійський пагорб у середу та четвер разом із членами родин інших людей, які загинули в бою, щоб закликати законодавців затвердити більше грошей для Києва. Про це пише CBS News.

Один ветеран морської піхоти США, який долучився до боїв у Чернігові 2022 року й отримав серйозні осколкові поранення рук, ніг і тулуба від гранати, скинутої з російського безпілотника, розповів про зустріч з американськими законодавцями.

Адам поговорив зі співробітниками Конгресу про війну з перших вуст, і наголосив на нагальній потребі збільшення військової допомоги для України, зокрема, звичайних артилерійських снарядів, які швидко закінчуються. Він відчув покликання служити на українській лінії фронту після того, як Росія почала повномасштабне вторгнення 24 лютого 2022 року. Адам був упевнений, що його восьмирічний досвід може допомогти.

Ветеран морської піхоти Ленс Лоуренс був убитий російським безпілотником під час операції із захоплення лінії російських траншей. Його мати, Террі Лоуренс, приєдналася до Адама, щоб захистити справу, за яку помер її син.

США надали Україні допомогу на суму близько 40 мільярдів доларів з моменту початку війни майже два роки тому. Однак, згідно з грудневим дослідженням Pew Research Center, близько 30% американців вважають, що США надають занадто велику допомогу Україні в її боротьбі з Росією.

«Це розчаровує, — сказав Адам. — Я не думаю, що вони насправді розуміють наслідки, якщо Росія доб’ється успіху в її вторгненні».

Щойно він повністю одужає, Адам планує повернутися на війну в Україну.

«Ми думаємо, що продовження допомоги не тільки відкине Росію назад, а й дасть змогу нам, не тільки Україні, бути вільними, — сказав він. — І я не знаю, що може бути важливішим за свободу».