U4U: якими мають бути медичні обстеження та щеплення біженців з України

U4U: якими мають бути медичні обстеження та щеплення біженців з України

Чи потрібно українським біженцям, які є бенефіціарами програми Uniting for Ukraine, подавати записи про вакцинацію та іншу медичну документацію до Служби громадянства та імміграції (USCIS) після прибуття до Сполучених Штатів? Дізнайтеся нижче.

Бенефіціари повинні заповнити необхідні сертифікати вакцинації, але не потрібно буде завантажувати документацію. Українські біженці можуть отримати необхідні щеплення у будь-якого ліцензованого лікаря або департаменту охорони здоров’я. Медичне обстеження на туберкульоз, включаючи аналіз гамма-інтерферону (IGRA), може проводитися кваліфікованою лабораторією або державним відділом охорони здоров’я у Сполучених Штатах.

На веб-сторінці UA Health Access Міжнародної організації з міграції є інформація про доступ до імунізації та вакцин у Європі.

Чи мають бенефіціари за програмою U4U пройти повне імміграційне медичне обстеження як умову надання тимчасового статусу?

Ні, такої вимоги немає. Під час тимчасового перебування в Сполучених Штатах за програмою Uniting for Ukraine українські біженці повинні будуть підтвердити, що вони пройшли медичне обстеження на туберкульоз, включаючи тест IGRA, протягом 90 днів після прибуття. Це засвідчення є умовою надання тимчасового статусу, і бенефіціар повинен заповнити його у своєму онлайн-акаунті USCIS.

Бенефіціари несуть відповідальність за організацію власної вакцинації та медичного обстеження на туберкульоз, включаючи аналіз крові IGRA. Вони також повинні пройти атестацію на виявлення туберкульозу для своїх неповнолітніх дітей протягом 90 днів після прибуття до Сполучених Штатів, навіть якщо дитині менше двох років і вона має право на виключення з перевірки на туберкульоз.

Як бенефіціар за програмою Uniting for Ukraine може отримати свій документ про вакцинацію, якщо ці записи були знищені або наразі недоступні через війну?

USCIS не може дати такої поради. Особи, які бажають отримати тимчасовий статус за програмою U4U, повинні будуть підтвердити попередню вакцинацію проти кору, поліомієліту та COVID-19. Особи надають це підтвердження, засвідчуючи, що вони виконали вимоги щодо вакцинації або мають право на виняток із вимог.